Dekorasyon Konusunda Doğru Kararlar Vermenin 6 Yolu

Dekorasyon planlaması birçok farklı kararın bir araya gelmesiyle oluşur ve her kararın farklı bir etkisi vardır. Bazı kararlar daha kolay değiştirilebilirken, diğerleri daha kalıcı ve uzun vadeli bir karaktere sahiptir.
Örneğin, mobilya seçimi ve yerleşimi, duvar renkleri, yer döşemeleri, ışıklandırma ve aksesuarlar gibi kararlar genellikle daha kalıcıdır. Bu kararlar, mekanda belirli bir atmosfer ve tarz yaratmak için uzun süreli bir etki yaratabilir.
Ancak, perdeler, yastıklar, duvar süsleri, masa örtüleri, mumlar gibi aksesuarlar gibi bazı kararlar daha kolay değiştirilebilir ve mekandaki havayı hızlı bir şekilde değiştirebilir.
Bir dekorasyon planı oluştururken, stil, renk ve atmosferin yanı sıra fonksiyonellik, bütçe ve kişisel zevkleri de göz önünde bulundurmak önemlidir. Bilinçli kararlar, kişisel düşüncelerle desteklendiğinde, mekanın özelliklerine uygun bir dekorasyon planı oluşturmak daha kolay hale gelebilir.
1. Başka seçenekleri gözden geçirin

Başka uygulanabilir seçeneklerle karşılaştırma yapılarak bir fikrin perspektifi tamamlanabilir. Buna ek olarak, ilk ilhamın pratikte gerçekleştirilememesi durumunda bir B planına sahip olmak için birden fazla alternatife başvurulması tavsiye edilir. Diğer bir deyişle, ev planı çeşitli perspektiflerle zenginleştirilir. Bunu doğrusal bir şekilde yorumlamayın.
2. Uzman tavsiyesi: önemli kararların temel anahtarı

Bir uzman bir kararın avantajları ve dezavantajlarını yorumladığında bir alanın vizyonu değişir. Uzman bilgisi olmadığında, tamamen fark edilmeyen birçok önemli faktör vardır.
Dekorasyon alanında çalışan profesyonellerin hizmetlerinin, evlerinde önemli bir dönüşüm gerçekleştirmek isteyen müşteriler için bu kadar değerli olmasının nedeni budur.
3. Yaratıcı ve modern dekorasyon fikirleri

Yaratıcılık da dahil olmak üzere farklı değişkenlerin ifadesidir dekorasyon. Bir fikri dinlendirmek, yaratıcı bakış açısıyla öne çıkan bir projede olumlu bir uygulamadır. Aradan geçen zaman, bilgiyi daha sakin bir şekilde ele almanın anahtarıdır. İlk izlenimin veya hızlı sonuçların neden olduğu bir değerlendirmenin ötesinde.
Bunun için, öneri ve eğilimleri araştırırken size ilham veren en alakalı bilgileri belgeleyin. Bu şekilde, bir süre sonra düşünebilir ve bu içeriğe geri dönebilirsiniz. Bu gözden geçirme sürecinde, hangi çözümlerin kesinlikle dekorasyon planında kaldığını ve hangi alternatifleri farklı nedenlerle atmaya karar verdiğinizi öğreneceksiniz.
4. Gerçeğe yakın bir bütçe çıkarmak

Alınan önemli kararların farklı kriterlerle uyumlu hale getirilmesi gerekir. Bunlardan biri de bütçedir. Bu belge, yaratıcı süreç boyunca sürekli bir referanstır. Dekorasyonu planına entegre edilen fikirler sadece kişisel beklentilerle değil, aynı zamanda bütçede yapılan hesaplamayla da uyumlu olmalıdır.
Bütçe, şimdilik beklemesi gereken potansiyel fikirleri bir kenara atmaya yarayan ekonomik bir veridir. Yani, belki başka koşullarda ve başka bir zamanda uygulanabilir olabilirler, ancak şu anda gerçekleşmelerini engelleyen bir sınır var.
Yatırım ve tasarruflarla ilgili olduğu için bütçe dikkate alınması gereken ekonomik bir faktördür. Ancak süreci tamamlamak için mevcut olan süreyi de belirtmelisiniz.
5. Estetik ve işlevsellik: denge arayışları

Pek çok dekorasyon kararı, gerçek dengesine ulaşmamış gibi görünen iki kavram tarafından koşullandırılır: işlevsellik ve estetik. Diğer bir deyişle, bazı öneriler bir mekanın güzelliği üzerinde olumlu etkilerini gösterir, ancak ortamda gerçekten pratik değildir.
Farklı bir ev dekorasyonu için Doğanın Zarafeti: İskandinav Tarzı Tasarımların Çekiciliği! bu konuya bakmanızı ısrarla tavsiye ederiz.
Dekoratif bir projeye dahil edilen önemli kararların birçoğunun temelinde estetik bakış açısı ile pratik vizyonu birleştirmek gerekir. Evin refah, ergonomi ve kişisel ihtiyaçlarla tamamen uyumlu olması için anahtar bir kombinasyon.
6. Ortama çok yakından bakın

Eğer dekorasyonda çok önemli bir karar vermek istiyorsanız, uzman bir profesyonelle konuşun. Fakat bu diyaloğun mekanla olan ilişkiniz için de geçerli olabileceğini unutmayın. Evinize yakından bakın ve kesin cevabı bulun.
Aşağıdaki videoda evinizin girişi için kendinizin yapabileceği modern dekorasyon fikirlerine yer verilmektedir.
Çevrenizdeki manzarayı sakin bir bakışla düşünün. Misafirperver ve hoş bir estetikle o yerin en iyi olduğu zamanki olanaklarını gözünüzde canlandırın.
Deecors.com evinizi dekore etmek için altı ipucu sunuyor. İşte her bir ipucunun kısa bir özeti:
Alternatif seçenekleri değerlendirin:
Birden fazla alternatifi göz önünde bulundurmanız ve kendinizi tek bir bakış açısıyla sınırlamamanız tavsiye edilir.
Uzman tavsiyesi alın:
Profesyonel dekoratörler ve tasarımcılar seçeneklerinizi değerlendirmenize, her birinin avantaj ve dezavantajlarını belirlemenize ve bilinçli kararlar vermenize yardımcı olabilir.
Modern dekor fikirleriyle yaratıcı olun:
Benzersiz ve modern bir tarz yaratmak için modaya uygun renk ve desenleri kullanmayı, doku ve malzemeleri denemeyi ve alışılmadık dekoratif unsurları bir araya getirmeyi düşünün.
Stil ve işlevselliği dengeleyin:
Estetik çok önemli olsa da, bir ev dekorasyonu planlarken işlevsellik de aynı derecede önemlidir. Mekanın nasıl kullanılacağını düşünün ve hem pratik hem de dekoratif bir amaca hizmet edebilecek öğeler seçin.
Aydınlatma ile oynayın:
Aydınlatma, iç tasarımda çok önemli bir unsurdur ve mekanınızın ambiyansını geliştirmek için kullanabilirsiniz. Rahat ve samimi bir ortam yaratmak için farklı aydınlatma armatürleri, ampuller ve yerleşimlerle denemeler yapın.
Ayrıntılara dikkat edin:
Küçük ayrıntılar ev dekorunda büyük fark yaratabilir. Mekanın genel stilini ve renk düzenini tamamlayan aksesuarlar, sanat eserleri ve tekstil ürünleri seçin. Ayrıca, alanı dağınıklıktan uzak ve temiz tuttuğunuzdan emin olun.